Sony Ericsson Клуб Четвер, 25.04.24, 02:54
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Головна » 2009 » Лютий » 5 » Sony Ericsson C902 з камерою на 5 Мп
Sony Ericsson C902 з камерою на 5 Мп
16:23

C902 - третій апарат Sony Ericsson з камерою на 5 Мп після торішнього K850i. Це ж і самий тонкий апарат з подібним модулем. Додайте металевий корпус, і ми одержуємо конкурента Samsung U900 Soul.

Ринок камерофонов вступив зараз у новою для себе фазу - після швидкого нарощування мегапикселей, нарешті-те почалося шліфування якості зйомки й огранювання оправи для цього самого модуля в 5 Мп. Більше даного значення в масових моделях не зустрічається, а для Windows Mobile і зовсім максимум зупинився на 3.2 Мп. Зрозуміло, ніхто не скасовував виключення - там 10 Мп, тут 12 Мп і т.д. Однак ми зараз говоримо саме про реальних гравців ринку, які далі 5 Мп не квапляться. За минулий рік з моменту появи Nokia N95 (саме його, а не нишевый LG KG920 можна вважати першим масовим камерофоном класу hi-end) виробники придумали масу потрібних і не дуже функцій. Наприклад, фокусування на особі з'явилася й в Samsung, і в Sony Ericsson. Остання навіть впровадила в G900 фокусування пальцем у довільному місці зображення на екрані.

Sony Ericsson C902

Sony Ericsson C902

Паралельно численним хитруванням у софте компанії пропонують і нові варіанти камерофонов у цілому. Наприклад, LG випустила Viewty - досить популярний апарат з більшим сенсорним екраном, теж з 5Мп. Аналогічно надійшов Samsung, представивши модель F490. З'явилися навіть имиджевые в тім або іншому ступені апарати з таким же модулем, у першу чергу пригадується U900 Soul від того ж Samsung. Уперше 5 Мп камерофон виявився не тільки функціональним, але й приємним ока, а також соответствующе дорогим. Своєрідна відповідь готовить Sony Ericsson моделлю C902 - тонким моноблоком з металевим корпусом. Схоже, з «великої» п'ятірки не вступила в гонку 5 Мп тільки Motorola, але й вона найближчим часом представить спільний проект із Kodak - модель ZN5.

C902 -третій апарат Sony Ericsson з 5 Мп камерою й самий тонкий апарат у цьому класі на ринку. Торішній K850i не можна назвати вдалим виходом концерну на ринок топових камерофонов, що підтверджують продажу. Незважаючи на инновационность і високий рівень потенційної лояльності після успіху K790i/K800i і особливо K750i, дана модель не виправдала очікувань дуже багатьох. У підсумку компанія з'їхала на п'яте місце за підсумками останнього фінансового звіту, поступившись LG. З новою лінійкою прем'єр у шведо-японского альянсу є всі шанси повернути втрачені позиції - тих же камерофонов з 5 Мп модулем відразу два: крім C902, у той же час з'явиться смартфон G900, що ми докладно розглядали в минулому номері, порівнюючи якість зйомки з Nokia N82.

Дизайн новинки при всієї її имиджевости максимально нейтральний. Це стриманий моноблок двох розцвічень - доступні червоний і чорний варіанти. Невелика товщина, і правда, красить C902 - раніше 5 Мп камеру в настільки тонкому корпусі було складно собі представити. Апарат затяжкий через металеві вставки, але це тільки в плюс - рішення відчувається солідніше в руці, відразу робить враження, сталь задньої частини приємно холодить руку. Покриття й матеріали високої якості, зборка також не підводить. Практичність псує тільки глянсова вставка під зсувною панеллю камери, що дряпається в ході експлуатації. Сподіваємося, до виходу апарата в роздріб виробник щось придумає із цим, наприклад, збільшить зазор.

Габарити й вага середні, а товщина зокрема, як відзначалося, і зовсім мінімальна. У підсумку апарат відмінно лежить у руці. Ребристість торців сприяє втриманню. А от елементи розчарували. Клавіатура має кнопки каскадної орієнтації, отчого на них натискати не дуже звично, через тиждень і навіть два відчуття не проходить. Крім того, підсвічування нерівномірна в значній мірі - у темряві лівий ряд цифр майже не видно, доводиться натискати наосліп по пам'яті. Друга неприємність у галузі елементів - це качелька гучності. Вона сполучена по функціях з регулюванням зума й відповідно до цього розташована праворуч унизу, отчого якось використати неї для зміни гучності під час розмови проблематично.

Інші елементи реалізовані коректно, але і їхнє число мінімально - це двопозиційна кнопка спуска праворуч і интерфейсный рознімання ліворуч. Останній служить також аудиовыходом, окремий 3.5 мм на корпусі компанія SE реалізувала поки тільки в XPERIA X1, що з'явиться в продажі не раніше осіни. Слот розширення має «гарячу» заміну, але неповноцінну - прийде знімати задню кришку. Її кріплення досить неоднозначне. Ледве нижче від її також позаду розташований динамік, але звук несильно спотворюється, коли апарат лежить на якійсь поверхні. Навпаки, C902 демонструє дуже голосний дзвінок, пропустити виклик майже неможливо.

Симетрично динаміку зверху від кришки традиційно розташовується об'єктив камери, але рішення його незвичайне через тонкість апарата - це панель, що зрушується, що ніяк не виступає на загальному рівні. Отут є як мінуси, так і плюси. Список останніх очевидний, у першу чергу це чесні 11 мм без хитрувань виміру в певних частинах звуження, чим балувався Samsung. Недолік, крім вищезгаданої непрактичності в частині подряпин, - це ще й маркость, як відбитками пальців, так і пилом, що забивається. Моменти некритичні, але загальне враження від цікавого задуму псують. Крім того, спалах отут застосований светодиодная, а не ксенонова, що менш ефективно.

Ще однією інновацією SE касаемо C902 є дублювання програмних функцій камери светодиодами у два ряди активних іконок з боків екрана, усього вісім штук - Режим, Умови, Таймер, Спалах, Фокусування, Галерея, Фото, Відео. При натисканні ярлик плавно з'їжджає в смужку інструментів, а телефон підтверджує дія вібрацією, усе реалізовано дуже приємно. На нашу думку, саме в такому виді повинні використатися сенсори в телефонах. Ідею ситуативних трафаретів на свій лад реалізувала Motorola у тім же ZN5, але отут вийшло вдаліше. Сенсори не мішаються, а лише виступають альтернативою для швидкого доступу до найбільш затребуваних функцій, дуже розумно. Випадкові натискання мінімальні, ми з такою проблемою не зштовхнулися, адже при закритій панелі камери светодиоды неактивні, що сигналізується відсутністю їхнього підсвічування.

Камера - ключова особливість нового Cyber-shot нарівні з имиджевым виконанням. Як відзначалося, в апарат установлений потужний модуль на 5 Мп із автофокусом. Максимальний дозвіл фото - 2592 x 1944, а от відео як і раніше не вражає, це скромні 320 x 240 (QVGA). Інтерфейс зручний, користуватися камерою завдяки йому досить приємно - у числі іншого є гарні ефекти меню. Настроювання достатні, без претензій. Доступний 16-картный цифровий зум. У наявності Photo fix (автокорректировка знятого без комп'ютера) і BestPic (серійна зйомка 9 кадрів для вибору кращого). Якість зйомки гарне, але на тлі конкурентів воно трохи уступає, навіть Samsung U900 Soul спереду, не говорячи вже про Nokia. Що добре вдається SE, так це макро, як і раніше, взагалі ж, - ми навіть спеціально приводимо приклади роботи C902 у цьому режимі окремо. У цьому фіни відстають, включаючи навіть хвалений N82.

Екран моделі зовсім невеликий, усього 2” по діагоналі. Зате якість на висоті - висока яскравість, відмінна контрастність і кути огляду, насичена передача кольору. На сонце дисплей поводиться добре за рахунок дзеркальної підкладки. Є присутнім датчик освітленості, що може автоматично міняти рівень яскравості залежно від обставин. Пам'яті в C902 досить багато - 160 Мб, плюс слот розширення M2 (карта в комплект не входить). Убудованого GPS ні, зате в програмному наборі традиційно присутні Location services на чолі з Google Maps.
Інтерфейси комунікації типові, Sony Ericsson як і раніше використає фірмовий Fast-port, є присутнім повноцінна підтримка Mass Storage як для карти пам'яті, так і для убудованої пам'яті. Бездротовий зв'язок забезпечується за допомогою убудованого модуля Bluetooth 2.0 + EDR з підтримкою A2DP. Апарат розрахований на чотири діапазони GSM, у наявності сумісність із EDGE. Підтримується UMTS і HSDPA. Є убудований FM-тюнер. Реалізація останнього традиційно на високому рівні, вона аналогічна іншим трубкам SE. Система харчування З902 ґрунтується на акумуляторі ємністю 930 мач. Наші тести показують приблизно 2-3 дня при звичайному навантаженні - дуже гарний рівень, навіть ледве краще K850i.

Програмно сюрпризів ні, використається платформа A200 (як у тім же K850i, наприклад). Ключовою її особливістю є медиагалерея з підтримкою убудованого в C902 датчика руху, що надає широкі можливості по роботі із графікою, музикою, відео й т.д. Наприклад, композиції можна сортувати по настрої, а зняті фото завдяки убудованому цьому самому сенсору самі повертаються з вертикальної орієнтації в горизонтальну й назад, коштує вам тільки відповідно повернути корпус. Датчик також використається, наприклад, в іграх. Відзначимо можливість медиагалереи додавати фото й відео в блоги, супроводжувати слайд^-шоу світловими ефектами (по образі й подобі K850i присутні переливи підсвічування клавіатури - у такт музиці, наприклад), публікувати коментарі й потім здійснювати пошук по них і т.д.
Незважаючи на приналежність C902 до серії Cyber-shot, є в моделі й відмінний плеер. В іншому також повний порядок - зокрема, доступні до 5000 імен у контакт-книзі й до 1000 текстових повідомлень. Навряд чи подібної ємності комусь не вистачить. А от реалізація Java неоднозначна - швидкодія середнє, зате підтримуються тривимірні профілі й навіть Java Platform 8 (JP-8). Ми вже описували не раз A200, так що докладніше зупинятися не буде, відзначимо лише, що це сама потужна проприетарная ОС нарівні з S40 5th Edition від Nokia. Безсумнівний плюс C902 на тлі того ж U900 Soul з менш функціональною й зручною софт-платформой, що в Samsung поки відстає.

На українському ринку Sony Ericsson C902 з'явиться в червні за ціною близько 19000 рублів, що робить модель сильною пропозицією у своєму класі. Найближчий Samsung U900 Soul має трохи іншу аудиторію за рахунок розсувного форми-фактора, але виразно перетинається зі шведо-японской новинкою, маючи також имиджевый статус у сполученні з 5 Мп камерою. Він буде популярніше завдяки активному просуванню корейської компанії, однак потенційно класичний моноблок, звичайно, більше нейтральний. Навряд чи модель поб'є рекорди продажів через високу ціну, але буде добре затребувана, безсумнівно. У сполученні з G900 в SE нарешті-те вибудовується повноцінне портфолио топових камерофонов, виробник поступово вертається в сегмент, хоч і із запізненням.

Матеріал  взято  із  сайт  http://mobnew.net

Переглядів: 1529 | Додав: seclab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостів: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024